Seinabo Sey

Seinabo Sey

Biljett Nu säljer biljetter i första- och andrahand. Vid försäljning av andrahandsbiljetter är Biljett Nu inte primär biljettleverantör. Priserna kan i sådana fall vara högre än det ursprungliga försäljningspriset. Information om detta finns på varje evenemangssida.​

Seinabo Sey föddes den 7 oktober 1990 i Stockholm och har sedan barnsben haft musiken nära till hands. Hennes pappa Maudo Sey hade en framgångsrik karriär som musiker i Gambia.

Efter att ha fullföljt estetiska programmet med soulinriktning på Fryshusets Gymnasium i Stockholm så började Seinabo jobba och turnera med Maskinen och Oskar LInnros. Dessutom så gästade hon låtar med artisterna Stor, Linda Pira och Looptroop Rockers.

Debutsinglen ”Younger” som hon skrev tillsammans med producenten Magnus Lidehäll blev det stora genombrottet. Singeln fick bland annat en väldigt uppmärksammad remix av den norske discjockeyn Kygo och 2015 fick hon det ärofyllda uppdraget att sommarprata i Sveriges Radio.

På hemmaplan har hon uppträtt på såväl, Nobelfesten, Grammisgalan och Allsång på Skansen, men det kanske mest uppmärksammade uppträdandet var när hon gästade Conan O’Brien på bästa sändningstid i USA.

Utan tvekan så är det här bara början på vad som kommer bli en lång och framgångsrik karriär, där hela världen ligger för hennes fötter.