Bruce Springsteen

bruce-springsteen

Biljett Nu säljer biljetter i första- och andrahand. Vid försäljning av andrahandsbiljetter är Biljett Nu inte primär biljettleverantör. Priserna kan i sådana fall vara högre än det ursprungliga försäljningspriset. Information om detta finns på varje evenemangs sida.​

Bruce Springsteen, objektivt en av världens mest framgångsrika artister. Det finns inte ett hushåll i världen som inte hört talas om denna megastjärnan. Han har sålt över 135 miljoner album världen över vilket gör honom till en av de som sålt mest genom tiderna. Med mer än 20 Grammys, en Oscar och ett flertal Golden Globe, MTV Music Awards samt flera andra priser, är musikern även en av dem mest prisbelönta artisterna någonsin.

Bortsett från hans kommersiella framgång har hans musik även rankat högt på topplistor, endast två artister har någonsin haft fler listettor genom tiderna, de två är Elvis Presley och Jay-Z. Med andra ord andra legender som klassas som tidernas bästa inom sina genrer. Ett annan enormt inflytande som Bruce Springsteen har haft var när han drog till sig 300 000 i publiken på en spelning i Berlin i 1988 som journalisten Erik Kirschbaum kallade för ”den viktigaste konserten någonsin, i hela världen”. Samma journalist har som teori att succén var en bidragande faktor till att Berlinmuren föll ett år senare.

Bruce Springsteens musik är känd för att vara extremt poetisk i sina texter och samtidigt behålla ett grymt rocksound som tillsammans når rakt in i själen på de som lyssnar. Det är något som märks varje gång ”The Boss” som han även kallas, står på scen, publiken är med i musiken lika mycket som artisten och energin går att ta på för att den är så levande.